Posted by Molnár Tirbo Fontos tudnivalók

Mikor van szükség turbójavításra?

A downsizing miatt egyre több turbóval szerelt autó van az utakon, de sokan nem is tudják, mire kell figyelniük ahhoz, hogy sokáig problémamentes legyen az autójuk, ennek következtében pedig egyre többször van szükség turbójavításra is. Vannak árulkodó jelek, amiket észrevéve meg lehet előzni a komolyabb problémák kialakulását; érdemes megismerkedni velük!

A leggyakoribb probléma, ami felismerhető, a teljesítménycsökkenés. Aki ismeri az autóját, az tudja, hogy mire hogyan reagál, így könnyen feltűnhet, ha gázadásra nem úgy lódul meg, ahogy általában szokott. Ilyenkor többnyire a szerviz-üzemmód is bekapcsol, vagyis ideje a turbójavításnak. Ez a probléma egyébként a turbó belsejében képződő lerakódások miatt szokott jelentkezni. Érdemes a turbó hangját is figyelni, illetve időnként átnézni, hogy nem folyik-e belőle olaj. Amennyiben valamilyen eltérés látszik, fel kell keresni a szervizt!

Ha turbójavításra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Ránk bízhatja autóját, és mi minden, a turbóval kapcsolatos meghibásodást orvosolunk. Keressen bennünket elérhetőségeinken, és kérjen időpontot!

Tags:

About Author

Write a Reply or Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük