Posted by Molnár Tirbo Fontos tudnivalók

Turbófeltöltő javítás: mikor van rá szükség?

Egy karbantartott turbófeltöltő nem okoz gondot, az idő előtti meghibásodását általában külső tényezők okozzák. A turbófeltöltő sérüléseit legtöbbször a nagy sebességgel forgó lapátoknak ütköző szennyeződések okozzák, és a szennyeződéstől függően a sérülés többféle is lehet, de az mindegyikre igaz, hogy a bekövetkezése után szükség van a turbófeltöltő javítására.

Ám nem csak szennyeződések okozhatnak sérüléseket a turbófeltöltőben. Sajnos a turbófeltöltő javítását igen gyakran a motoré követi, és ez abból adódik, hogy a turbó károsodását a motor valamelyik kisebb alkatrésze, vagy annak egy darabja okozta; ez lehet gyújtógyertyától kezdve elöregedett tömítésig nagyjából bármi.

A turbófeltöltő élettartamát befolyásoló negatív tényezők többségét a motor rendszeres karbantartásával és diagnosztizálásával ki lehet küszöbölni, és persze érdemes is, hiszen így elkerülhető a turbófeltöltő javítása. Ezért is kell figyelmet fordítani a turbófeltöltő állapotára, hogy a meghibásodásokat el lehessen kerülni, illetve minimalizálni lehessen a hatásukat. Ha megnövekszik az olaj mennyisége a motor szívó, illetve kipufogó rendszerében, a motor nagyon füstöl, vagy a turbófeltöltő hangja erősödik, akkor a motort és a turbófeltöltőt is meg kell vizsgálni, mert így el lehet kerülni a költséges meghibásodásokat, illetve a turbófeltöltő javítását.

Amennyiben a problémákat mégsem sikerül elkerülni, és bekövetkezik a meghibásodás, bízza ránk a turbófeltöltő javítását, de ha megoldható, a problémák első jeleinél hozza el hozzánk az autóját, mert könnyen lehetséges, hogy a turbó felújításával el tudjuk kerülni a komolyabb gondokat. Amennyiben szeretné igénybe venni szolgáltatásaink egyikét, vagy kérdése lenne a turbófeltöltők javításával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Tags:

About Author

Write a Reply or Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük